Competiția Copernicus Masters 2017 este deschisă
12, April 2017

În calitate de Asociat Regional, Agenția Spațială Română (ROSA) invită antreprenorii, cercetătorii și profesioniștii din sistemul universitar din România să participe la ediția din anul 2017 a Competiției Copernicus Masters. Organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA) alături de Comisia Europeană, competiția oferă premii în valoare de peste 1,5 milioane de euro pentru idei, aplicații și concepte de afaceri excepționale care utilizează date din domeniul Observării Pământului. Cei interesați se pot înscrie până la data de 30 iunie 2017.

Copernicus Masters este cea mai mare competiție în domeniul utilizării comerciale a datelor din domeniul Observării Pământului. Prima ediție a Competiției Copernicus Masters a avut loc în anul 2011, la inițiativa ESA. Ideea a fost încurajată de dezvoltarea programului european Copernicus și a sateliților săi Sentinel, care au dus la o dezvoltare accelerată de produce și aplicații în domenii de business dintre cele mai variate.

Nivelul premiilor s-a triplat de anul trecut. Pe lângă cei peste 1,5 milioane de euro oferite pentru provocări de nișă, ESA a lansat Provocarea Sentinel Small Satellite care oferă 1 million de euro pentru proiectarea și dezvoltarea unui satelit, lansare gratuită și 10 000 euro cash.

Pentru a participa la acest concurs, cei interesați sunt invitați să se înscrie pe site-ul oficial al competiției.

Mai multe informații despre competiție sunt disponibile aici.

Credit imagine: AZO/ A. Valdenebro

CopMa Associate Label small