Campionatul Mondial de Rachetomodelism pentru seniori și juniori, ediția 2021, are loc în România
28, September 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la ediția din 2021 a Campionatului Mondial de Rachetomodelism, pentru seniori și juniori, un eveniment organizat de către Federația Română de Modelism în colaborare cu Consiliul Municipal Buzău și Asociația Județeană de Modelism Buzău. Campionatul va avea loc în perioada 2 octombrie – 8 octombrie 2021, în Buzău, România.

Evenimentul va fi deschis de dr.fiz. Marius-Ioan Piso, președintele și directorul executiv al ROSA și de dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, președinte de onoare.

Campionatul Mondial de Rachetomodelism, pentru seniori și junior, ediția 2021 va avea loc pe același teren folosit de majoritatea Campionatelor Internaționale care s-au desfășurat la Buzău, loc în care au avut loc de asemenea toate evenimentele interne de rachetomodelism spațial din ultimii 10 ani. Terenul este foarte cunoscut de către cei care pasionați aeromodele spațiale și este situat la 10 km distanță de Buzău, pe drumul de la Buzău spre București.

Echipe naționale din 18 țări, inclusiv România, vor intra în competiție. Publicul poate viziona competițiile ce au loc de pe 4 până pe 8 Octombrie.

Participanții la  eveniment vor avea rara ocazie să urmărească îi urmărească pe campionii internaționali în rachetomodelism en-titre de la fiecare categorie. De asemenea, în fiecare zi, de pe 3 până pe 7 octombrie, vor fi organizate ateliere pentru copii.

Vă rugăm să verificați site-ul organizatorilor pentru a vedea care sunt condițiile de acces la eveniment.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

Credit imagine: FAI