Bursă de 10.000 de euro studenți și proiecte legate de spațiu
25, August 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții în ultimii an sau înscriși la master sau înscriși la studii post-universitare sau doctorat să aplice pentru o bursă de 10.000 de euro oferită de Fundația SpaceBrains, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ESA).

Bursele de studiu oferite prin programul REACH (Research Empowered Achieve Change) al Fundației SpaceBrains sunt menite să încurajeze proiecte deosebit de ambițioase și cu inovații disruptive, dintr-o gamă de domenii de cercetare propuse de ESA.

Perioada de înscriere se încheie la 31 octombrie 2020.

SpaceBrains este o fundație non-profit al cărui obiectiv este finanțarea de noi activități ESA fără contribuții suplimentare din partea statelor membre. Scopul său este de a promova spiritul antreprenorial pentru a susține viitorul industriei spațiale europene, precum și inițiative și concepte cu potențial mare de impact asupra mediului de afaceri. De asemenea, fundația își propune să încurajeze studiul conceptelor inovatoare relevante pentru industria spațiului, dar care nu ar putea fi finanțate prin activități și programe ESA.

Instituțiile sau universitățile interesate trebuie să trimită o propunere pentru una sau mai multe teme de cercetare selectate de ESA. Propunerea va avea legătură directă cu o teză de master, poziție doctorală, un proiect de cercetare post universitar sau un program de cercetare realizat în parteneriat universitate – industrie, iar candidatul și supervizorul său vor fi menționați în mod explicit.

Propunerile transmise vor fi evaluate de către comisia de selecție REACH – compusă din experți ESA și ai fundației. Vor fi selectate până la 3 propuneri câștigătoare, finanțate cu 10.000 de euro.

Mai multe informații despre dosarul de candidatură pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: ESA