Bucureștiul văzut din spațiu
9, April 2021

Misiunea Copernicus Sentinel-2 ne prezintă imagini de deasupra Bucureștiului.

Câteva dintre zonele reper ale capitalei pot fi văzute în imagine: Bulevardul Unirii, Palatul Parlamentului, câteva lacuri din partea de nord a orașului (Lacul Herăstrău, Lacul Floreasca, Lacul Tei și Lacul Colentina), precum și Parcul Natural Văcărești, care poate fi văzut în partea de sud a orașului. Acoperind o suprafață de aproximativ 190 de hectare, parcul se află în jurul lacului Văcărești și găzduiește aproape 100 de specii de păsări, dintre care jumătate sunt specii protejate.

Câmpurile agricole domină restul imaginii. România este unul dintre cei mai mari producători agricoli ai Uniunii Europeane, exportând în principal porumb, grâu și alte cereale.

Copernicus Sentinel-2 este o misiune cu doi sateliți ce furnizează acoperirea și datele necesare programului european Copernicus. Revenirile frecvente ale misiunii asupra acelorași zone și rezoluția spațială ridicată permit monitorizarea îndeaproape a modificărilor suprafețelor de apă.

Această imagine este prezentată și în programul video Earth from Space.

2021 04 Bucharest large
Pentru a accesa imaginea la rezoluția sa maximă de 10 m și pentru a vedea mai bine caracteristicile peisajului mergeți aici.

Credit imagine: conține date Copernicus Sentinel modificate (2020), procesate de ESA, CC BY-SA 3.0 IGO