Broșura Agenției Spațiale Europene a apărut și în limba română
6, March 2020

Broșura este un ghid ilustrat despre ce este și ce face ESA. Aceasta prezintă o gamă largă de activități și misiuni la vârful domeniilor de proiectare și tehnologii spațiale, de la siguranță în spațiu până la monitorizarea schimbărilor climatice și explorarea Sistemului nostru Solar.

În cuprinsul broșurii, puteți afla mai multe atât despre misiuni precum Copernicus, Galileo, Clean Space, Planck, ExoMars, Rosetta, precum și despre Portul Spațial European. Scris într-un limbaj accesibil, materialul informativ se adresează tuturor celor care doresc să afle mai multe despre Agenția Spațială Europeană, printre ale cărei State Membre se află și România, dar mai ales despre beneficiile, de multe ori nevăzute, pe care spațiul le are asupra vieții cotidiene, economiei și a dezvoltării tehnologice.

Limba română este una din cele 9 limbi în care este disponibil materialul, alături de engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, olandeză, portugheză și suedeză. Ediția în limba română a fost realizată de Agenția Spațială Română.

Broșura în limba română poate fi descărcată de aici.

Materialele în toate limbile menționate mai sus pot fi găsite aici.

2020 03 This is ESA Image A

Credit imagine: ESA