Au început înscrierile pentru CanSat 2021
21, January 2021

ESERO România invită elevii și profesorii din învățământul preuniversitar să participe la cea de-a 7-a ediție a campaniei naționale CanSat — România, 2021. Data limită pentru înscrierea echipelor este 14 februarie 2021.

CanSat România este un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA) și reprezintă o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Participanții sunt provocați să includă într-o doză de 330 ml toate subsistemele majore ale unui satelit, de la comunicații și până la alimentarea cu electricitate.

CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei rachete, balon, avion, elicopter sau drone și va trebui să îndeplinească o misiune și să aterizeze în condiții de siguranță.

Concursul se va desfășura în limba engleză. Echipele vor fi formate din patru până la șase elevi (fete și băieți) cu vârsta de peste 14 ani (împliniți până la 1 aprilie 2021) și vor fi coordonate de către un cadru didactic. Formularele de înscriere sunt disponibile online la această adresă și trebuie completate până la data de 14 februarie 2021. În acest formular se vor trece detalii despre misiunea secundară, felul în care elevii își vor împărți lucrul în echipă, precum și modurile în care își vor promova misiunea.

Mai multe detalii despre condițiile de participare și înscriere găsiți aici.

Credit imagine: ESERO România