Astrofizicianul Nicolae Donici, omagiat la Paris
10, February 2020

Nicolae Donici, pioner al Uniunii Astronomice Internaționale, va fi omagiat la Paris, în cadrul unei conferințe organizate de Ambasada României în Franța și UAI.

Evenimentul va avea loc miercuri, 12 februarie 2020, la ora 17, la sediul Ambasadei României din Paris. Prelegerea va fi susținută de Magda Stavinschi, cercetător la Institutul Astronomic al Academiei Române și membru activ al Centrului internațional pentru cercetare transdisciplinară – CIRET.

La eveniment vor participa ES Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, doamna Ewine Van Dishoeck, președinta Uniunii Astronomice Internaționale, astronomi și invitați.

Nicolae Donici a trăit între 1874 și 1960 și a avut contribuții importante în domeniul astronomiei Soarelui și cromosferei planetelor. A devenit membru al UAI încă din anul 1922, la doar trei ani după înființarea acesteia.

UAI este organizația astronomică internațională care reunește peste 13 500 de astronomi profesioniști din peste 100 de țări din întreaga lume. Misiunea sa este de a promova și salvgarda astronomia în toate aspectele sale, inclusiv cercetarea, comunicarea, educația și dezvoltarea, prin cooperare internațională. UAI servește, de asemenea, ca autoritate recunoscută internațional pentru atribuirea de nume atât corpurilor cerești, cât și formelor de relief de pe suprafața acestora. Fondată în 1919, UAI este cel mai mare organism profesional din lume pentru astronomi.

Mai multe informații aici.

Sursă imagine: Academia Română