Apel pentru prezentări: workshop și simpozion Moon Village
14, September 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) deschiderea apelului pentru prezentări sau postere legate de planurile actuale și propunerile de întoarcere pe Lună, în cadrul primului workshop și simpozion online Global Moon Village, organizat de Asociația Moon Village (MVA), partener al ROSA. Termenul limită pentru trimiterea unei propuneri este luni, 21 septembrie 2020.

Datorită naturii online a workshop-ului și simpozionului, MVA nu solicită manuscrisul complet, în acest moment. Deocamdată, MVA urmărește să primească subiecte specifice și prezentări și să contacteze potențialii vorbitori și participanți de pe întreg globul.

Criteriul de bază pentru acceptarea prezentării este ca aceasta să abordeze domeniul științei, tehnologiei sau al programelor și politicilor legate de explorarea a Lunii, cu sau fără echipaj uman.

Consultați criteriile pentru lucrări aici.

În 2020, Agenția Spațială Română (ROSA) a semnat un Memorandum de Înțelegere cu asociația Moon Village (MVA), o organizație non-guvernamentală cu sediul la Viena. Având obiectivul comun de a promova activitățile spațiale, educația în domeniul spațial și comunicarea științei către public, cele două organizații vizează consolidarea forței de muncă din sectorul spațial, prin oportunități de dezvoltare a carierei, încurajarea comunicării către public și industrie, precum și a echității de gen.

Asociația Moon Village are aproximativ 220 de membri din peste 39 de țări și 25 de membri instituționali la nivel global, reprezentând o arie variată de domenii tehnice, științifice, culturale și interdisciplinare. Scopul său este crearea unui forum informal, la nivel global și de natură permanentă, pentru entități interesate, cum ar fi guvernele, industria, mediul academic și publicul. Acesta își propune să încurajeze colaborarea pentru dezvoltarea de proiecte de explorare a Lunii, atât din domeniul public, cât și privat.

Pentru detalii despre procedura de trimitere a lucrărilor, vă rugăm să vizitați acest link.

Sursă imagine: MVA