Apel deschis pentru studenți: “CubeSats Hands-on Training Week”
4, December 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să se înscrie la “CubeSats Hands-on Training Week” – o sesiune de instruire pilot organizată de ESA Academy, care îi poate ajuta să-și îmbunătățească cunoștințele legate de hardware-ul și software-ul unei nave spațiale. Instruirea va avea loc în perioada 26 februarie – 2 martie 2018 la Centrul de Pregătire și Învățare din ESEC, Belgia. Termenul limită pentru înscriere este 8 ianuarie 2018.

Participanții la training vor avea ocazia să efectueze experimente pe Sateliți Educaționali (ESAT) și să învețe cum interacționează subsistemele acestora. Ei vor descoperi, de asemenea, cum să realizeze Asamblarea, Integrarea și Verificarea (AIV) și cum să facă teste folosind hardware autentic. Scopul trainingului este de a ajuta studenții care au idei noi pentru misiunile educaționale CubeSat sau se află în etapa de concept sau etapa preliminară a unui proiect CubeSat. Experiența practică va fi completată de prelegeri ale experților ESA despre diverse etape ale subsistemelor și testării CubeSat – de la Ingineria sistemelor spațiale până la testările sateliților.

Sunt eligibile persoane cu vârsta între 18 – 32 ani, cetățeni din Statele Membre sau Asociate ESA, stundenți, masteranzi sau doctoranzi (care nu devin absolvenți înainte de perioada de desfășurare a trainingului) și care studiază un subiect legat de inginerie.

Pentru fiecare student selectat, ESA va acoperi costurile de cazare și masă, precum și costurile de transport până la Redu, Belgia, în valoare de 200 euro.

Mai multe detalii despre subiectele ce vor fi acoperite în timpul trainingului și despre cum se poate face înscrierea pot fi accesate aici.

Credit imagine: ESA/Medialab