Apel deschis pentru școala de vară ESA/ELGRA despre cercetări științifice legate de gravitație
4, April 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români înscriși la cursuri de inginerie sau științe la nivel de licență sau master să participe la cea de-a doua ediție a Școlii de Vară despre Cercetări Științifice legate de Gravitație. Evenimentul este organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) în colaborare cu Asociația Europeană de Cercetare în Domeniul Microgravitației în perioada 26 – 30 iunie 2017, la Redu, în Belgia. Termenul limită pentru înscrieri este 1 mai 2017.

Școala de Vară va explica studenților oportunitățile pe care le oferă cercetăriile la diferite nivele de gravitație și le va oferi o privire de ansamblu asupra cercetării curente în domeniul microgravitației și al hipergravitației. Studenții vor urmări prelegeri și vor lucra în echipa pentru a identifica idei de experimente.

Participanții trebui să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

– să aibă o vârstă cuprinsă între 18 și 32 de ani;
– să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA;
– să urmeze cursuri la zi la nivel de licență sau master în inginerie sau științe;
– să nu mai fi participat până în prezent la o activitate legată de cercetări în domeniul gravitației;
– să nu mai fi primit sponsorizări din partea Biroului pentru Educație al ESA sau ELGRA.

Participanții selectați vor beneficia de o sponsorizare ESA ce va acoperi costurile de cazare și masă, dar și costurile de transport în limita a 200 de euro.

Pentru a participa la Școala de Vară ESA/ELGRA despre Cercetări Științifice legate de Gravitație, studenții sunt invitați să completeze acest formular, până la data de 1 mai 2017, dar și să respecte condițiile de participare, care pot fi accesate aici.

Credit imagine: ESA