Apel deschis pentru propuneri Earth Explorer 9
23, December 2016

Agenția Spațială Europeană (ESA) anunță relansarea apelului de propuneri pentru următoarea misiune Earth Explorer. Apelul se adresează cercetătorilor care lucrează în domeniul Observării Pământului.

Misiunile Earth Explorer sunt implementate cu scopul de a strânge un set de măsurători ce explorează diverse aspecte ale Planetei, dar și de a demonstra noi tehnologii spațiale.

Până la acest moment, opt misiuni propuse de comunitatea științifică au fost selectate pentru implementare.

În noiembrie 2015, ESA a deschis perioada de înscrieri pentru cea de-a noua misiune, însă niciuna dintre propuneri nu a îndeplinit condițiile impuse și, prin urmare, ESA a revizuit apelul și a deschis o nouă perioadă pentru selectarea propunerilor.

Propunerile ar trebui să demonstreze excelență științifică, tehnologie inovativă, dar să și vizeze probleme sociale cu care umanitatea se va confrunta în viitor, precum disponibilitatea alimentelor, a apei, a energiei, a resurselor, riscul de dezastre sau schimbări climatice.

Propunerea selectată va fi programată pentru lansare până în anul 2025. 

Cei care vor să aplice sunt invitați să trimită o scrisoare de intenție până pe data de 17 februarie 2017, ora 12:00 CET (13:00 ora locală a României), iar până pe 15 iunie 2017, ora 12:00 CET (13:00 ora locală a României) sunt așteptate propunerile integrale. Pe 9 martie 2017, cei care vor propune proiecte vor putea participa la un workshop. Mai multe detalii despre înscriere sunt disponibile aici.

Puteți citi mai multe informații despre apel pe website-ul ESA

Credit imagine: ESA