Apel deschis pentru articole științifice: cercetare și aplicații cu Sentinel-2
20, April 2017

Revista științifică „Remote Sensing of Environment” va publica o ediție specială dedicată cercetării realizate pe baza datelor Sentinel-2. Apelul pentru articole științifice este deschis până la data de 30 septembrie 2017.

Sentinel-2A a fost lansat pe data de 23 iunie 2015, iar Sentinel-2B s-a alăturat doi ani mai târziu, pe data de 7 martie 2017. Cei doi sateliți fac parte din Programul European de Observare a Pământului, coordonat de Comisia Europeană și implementat de Agenția Spațială Europeană (ESA).

Ediția specială a revistei științifice va cuprinde rapoarte cu privire la stadiul misiunii, calitatea produselor Sentinel-2 și cercetări pe baza datelor Sentinel-2. Printre subiectele abordate se numără: cartografierea și monitorizarea zonelor costiere, diminuarea riscurilor de dezastre și acțiuni de recuperare, cartografierea și monitorizarea pădurilor, cartografiere urbană, managementul resurselor de apă etc.

Lista completă a temelor care pot face subiectul articolelor poate fi consultată aici.

ESA va finanța publicarea open acces pentru 24 de articole acceptate pentru publicare.

Mai multe detalii despre condițiile de înscriere, factorul de impact al revistei științifice etc. sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA/ATG medialab