Apel deschis: idei pentru o nouă misiune Earth Explorer
3, October 2017

Agenția Spațială Europeană (ESA) invită oamenii de știință care lucrează în domeniul Observării Pământului să trimită idei pentru cea de-a 10-a misiune ESA de explorare a Terrei, Earth Explorer, ce urmează să fie lansată în 2027 – 2028. Scrisoarea de intenție, prima etapă din procesul de trimitere a ideii inițiale, este așteptată până la data de 15 decembrie 2017.

Misiunile Earth Explorer sunt dezvoltate cu scopul de a avansa descoperirile în știință și tehnologie și de a adresa probleme cu care omenirea se va confrunta în următoarele decenii, așa cum sunt disponibilitatea hranei, apei, energiei precum și probleme legate de resurse, sănătate și schimbarea climatică. Este cazul primelor patru misiuni Earth Explorer – GOCE, SMOS, CryoSat și Swarm. Următoarele misiuni Earth Explorer ce vor fi lansate sunt Aeolus, EarthCARE, Biomass și FLEX. În plus, propunerile pentru cea de-a noua misiune sunt în curs de evaluare.

Mai multe informații despre apelul deschis și mecanismul prin care poate fi trimisă scrisoarea de intenție pot fi accesate pe website-ul oficial.

Credit imagine: ESA