Apel de propuneri: idei pentru următorul Earth Explorer
27, July 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită cercetătorii să se înscrie la apelul de propuneri pentru următoarea misiune Earth Explorer. Apelul a fost lansat de Agenția Spațială Europeană (ESA), ca parte a misiunii sale de a proiecta misiuni satelitare de înalt nivel, pentru a îmbunătăți înțelegerea asupra planetei și pentru a demonstra cum pot fi folosite noile tehnologii în spațiu.

Apelul este deschis oamenilor de știință din domeniul Observării Pământului, invitați să trimită propuneri pentru cea de-a 11-a misiune Earth Explorer. Prima fază a propunerii constă într-o scrisoare de intenție, care trebuie trimisă până la data de 18 septembrie 2020.

Planeta noastră funcționează ca un sistem complex care implică a variabilitate mare a naturii, dar activitatea umană influențează multe din aceste procese naturale. Misiunile Earth Explorer sunt proiectate pentru a răspunde nevoilor de cunoaștere ale comunității de știință, și a o sprijini în mai buna înțelegere a diverselor aspecte ale sistemului Pământului și a interacțiunilor care leagă întreg ansamblul.

Mai multe informații despre apel pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: ESA