Apel de participare la panelul pe tema parteneriatului public/privat la Congresul Internațional de Astronautică
15, January 2020

Federația Internațională de Astronautică a anunțat un apel adresat tinerilor pentru plenul Next Generation de la Congresul Internațional de Astronautică, care va avea loc în perioada 12-16 octombrie 2020 la Dubai. Termenul limită pentru prima rundă de înscrieri este 24 ianuarie 2020.

Panelul se va concentra pe modul în care studenții și tinerii profesioniști participă la parteneriate public/privat (PPP) pentru genera inspirație și inovare pentru generația următoare. Parteneriatele public/privat sunt vitale pentru economia spațială aflată în creștere și pentru viitorul explorării spațiale.

 

Vor fi selectați paneliștii care demonstrează contribuții deosebite în una sau mai multe dintre următoarele categorii:

  • Cercetarea / studierea impactului parteneriatelor public/privat
  • Utilizarea parteneriatelor public/privat în activitatea curentă sau studiile curente și estimarea impactului pe viitor
  • Informarea factorilor de decizie despre modul în care parteneriatele public/privat pot rezolva provocările din țara sau regiunea lor

Paneliștii vor fi selectați printr-o competiție globală pentru identificarea celor mai buni candidați și pentru a expune diversitatea proiectelor de succes din domeniul parteneriatelor public/privat.

Pentru a se înscrie, candidații trebuie să fi studenți sau tineri profesioniști, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani la 1 ianuarie 2020. Prima rundă de înscrieri le propune candidaților să creeze un videoclip de 15 secunde care să prezinte foarte scurt subiectului proiectului la care lucrează și despre care doresc să vorbească în cadrul panelului, precum și motivele pentru care ar trebui să fie selectați. Videoclipul trebuie postat pe YouTube.

Congresul Internațional de Astronautică are loc în fiecare an din 1950. IAC are un caracter global, multidisciplinar și care acoperă toate domeniile și subiectele referitoare la spațiu, oferind tuturor cele mai recente informații în domeniu și, mai mult ca orice, contribuind la realizarea unor noi contacte și a unor posibile parteneriate.

Mai multe detalii despre selecție se găsesc aici.

Credit de imagine: IAF