Apel către studenții interesați de proiectarea misiunilor spațiale
28, June 2016

Programul de Învățare și Pregătire pentru Nivelul Academic al Agenției Spațiale Europene (ESA) oferă o nouă oportunitate de învățare adresată studenților europeni care sunt interesați de modalitatea în care ESA evaluează fezabilitatea tehnică și financiară a misiunilor spațiale.
Biroul de Educație al ESA caută 22 de studenți cu specializare în domeniul ingineriei sau al fizicii, care să se înscrie la Workshopul despre Inginerie Concurentă, care va avea loc în perioada 20 -23 septembrie.

Ingineria Concurentă este o metodă utilizată în dezvoltarea și proiectarea produselor spațiale ce presupune desfășurarea simultană a tuturor etapelor. Deși această metodă este un proces mai complicat decât cea prin metode tradiționale, aceasta are avantajul de a proiecta un produs corect de prima oară.

Centrul principal dedicat acestui domeniu, Centrul pentru Design Concurent, este localizat la ESTEC, în Olanda. Un nou centru va fi construit la centrul ESA din Redu, unde studenții vor învăța despre inginerie concurentă.

Studenții selectați vor învăța despre această metodă și despre beneficiile ei. Aceștia vor utiliza instrumentul Open Concurrent Design și vor fi împărțiți pe echipe pentru a crea un concept al unui subsistem.

Data limită de înscriere la workshop este 15 iulie 2016.

Workshopul se adresează studenților care sunt înscriși la cursuri la zi de master sau de doctorat în domeniul ingineriei sau fizicii și care au vârsta cuprinsă între 18 – 32 ani. Participanții trebuie sa fie de asemenea cetățeni ai Statelor Membre și Cooperante ESA.

ESA va acoperi costurile de cazare și masă ale studenților selectați, dar va oferi și 200 de euro pentru călătoria către Redu.

Pentru a se înscrie la acest workshop, studenții sunt rugați să completeze formularul de înscriere, să trimită un CV și o scrisoare de motivație, dar și să ofere o foaie matricolă și o scrisoare de recomandare semnată de un reprezentant universitar.

Mai multe informații despre workshop puteți găsi aici.

Credit imagine: ESA