Apără Pământul de asteroizi cu Neil Tyson. Invitat special Dumitru Dorin Prunariu
21, October 2013

Urmărește live pe 25 octombrie: apărarea Pământului de asteroizi cu Neil Tyson și printre invitații speciali, Dumitru Dorin Prunariu. Există aproximativ un milion de asteroizi în apropierea Pământului, care sunt suficient de mari pentru a deteriora substanțial sau distruge un oraș mare, aşa cum stă dovadă cazul exploziei de deasupra orașului Chelyabinsk, Rusia, din februarie 2013, care a fost provocată de un meteor nu mai mare de un camion şi care a rănit peste 1.000 oameni.

Cu tehnologia spațială actuală, oamenii de știință au posibilitatea să devieze majoritatea obiectelor periculoase din apropierea Pământului. Dar prevenirea este posibilă numai în cazul în care națiunile lucreză împreună pentru detectarea și deturnarea acestora.

Puteţi afla mai multe detalii despre riscurile și măsurile necesare pentru a evita aceste potențiale dezastre naturale de la un grup de astronauţi si cosmonauţi, care a ajutat recent la dezvoltarea de recomandări pentru Organizația Naţiunilor Unite pentru apărarea Pământului de impactul cu un asteroid. Neil deGrasse Tyson va modera discuţia, care va fi transmisă în direct pe amnh.org/live, în data de 25 octombrie 2013, începând cu ora 18:00, ora României.

Printre participanți se numără:

Neil deGrasse Tyson

Frederick P. Rose Director al Planetariului Hayden

Dumitru-Dorin Prunariu, primul astronaut român, co-fondator al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE) și membru al Comitetului pentru Obiecte din Apropierea Pământului, şi vice-președinte al Institutului European Internaţional pentru Risc, Securitate şi Managementul Comunicării.

Thomas Jones, fost astronaut NASA, cercetător principal la Institutul Florida pentru cogniţie umană și tehnică, și membru al Comitetului pentru Obiecte din Apropierea Pământului

Russell Schweickart, fost astronaut NASA, co-fondator ASE și membru al Comitetului pentru Obiecte din Apropierea Pământului și co-fondator și președinte emerit al Fundației B612.

Soichi Noguchi, inginer și astronaut JAXA, membru al Comitetului pentru Obiecte din Apropierea Pământului.

Edward Lu, fost astronaut NASA, membru al Comitetului pentru Obiecte din Apropierea Pământului, co-fondator și CEO al Fundației B612