Alăturați-vă taberei ESA pentru aplicații spațiale
28, January 2014

Agenția Spațială Română (ROSA) invită 20 de dezvoltatori inovatori, cu experiență în realizarea de aplicații, să se înscrie la tabăra Space App 2014, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), în perioada 4-12 mai 2014, la Noordwijk (lângă Amsterdam), Olanda. 

Tabăra Space App 2014 este o oportunitate de a petrece o săptămână alături de colegi cu preocupări similare pentru a învăța cum se integrează date satelitare în aplicații și de a experimenta modul de lucru la ESA.

Participanții vor fi selectați în funcție de creativitatea lucrărilor lor anterioare cu privire la conținut, funcționalitate, design, precum și ideea de afacere din spatele lor. Cei interesați vor trebui să includă link-uri către aplicații publicate (accesibile de pe platforme Android sau iOS), precum și alte referințe.

Pe durata taberei, participanții vor avea acces la date furnizate de sateliți pentru a-i ajuta să dezvolte aplicații mobile în cadrul celor cele cinci categorii predefinite.

Scopul taberei este de a dezvolta aplicați-prototip funcționale pe dispozitive mobile, care să utilizeze date provenite de la programele europene de navigație satelitară (GalileoEGNOS) și de observare a Pământului (Copernicus). Experiența anterioară în integrarea unor astfel de date nu este obligatorie.

Cei interesati pot aplica prin completarea unui formular de înscriere on-line până pe data de 3 martie 2014. Participanții vor avea posibilitatea de a alege categoria lor preferată și pot aplica şi în echipe formate din doi sau patru membri. Cei care aplică în echipe de câte doi vor fi grupaţi, în consecință, în echipe de câte patru.

Pentru informații suplimentare cu privire la campania ESA Space App 2014, vă rugăm să accesaţi pagina de web: www.app-camp.eu
Credit imagine: ESA/ATG medialab