ACARE
31, July 2014

Consiliul Consultativ pentru Cercetare în domeniul Aeronautic în Europa — ACARE (Advisory Council for Aeronautics Research în Europe), a fost creat cu scopul de a ajuta la implementarea Agendei Strategice pentru Cercetare, care stabileşte viziunea în domeniul cercetării aeronautice până în anul 2020. 

ACARE a fost înfiinţat la Paris Air Show în iunie 2001 şi a atras peste 40 de organizaţii membre și asociaţii, incluzând reprezentaţi ai statelor membre, ai Comisiei Europene şi ai diferitelor grupuri de influenţǎ: industria aeronautică, companii de aviaţie, aeroporturi, entităţi de reglementare, institute de cercetare etc. Astfel, începând cu acel moment, sprijinul european acordat cercetării în domeniul aeronauticii a fost restructurat treptat și aliniat obiectivelor ACARE, ceea ce a dus la finanțarea a sute de proiecte de cercetare coerente, cu rol esențial în dezvoltarea, la nivel european, a cunoașterii de vârf.

România este reprezentată la ACARE de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” (I.N.C.A.S.), prin Directorul General Cătălin Nae.