A început Săptămâna Mondială a Spațiului, ediția 2018
4, October 2018

În perioada 4 – 10 octombrie, are loc Săptămâna Mondială a Spațiului, cel mai mare eveniment public din lume dedicat celebrării spațiului.

63 orașe din România au răspuns invitației de a se alătura campaniei globale și s-au înscris cu aproximativ 100 acțiuni educaționale și de promovare a spațiului, pe tema ediției de anul acesta – „Spațiul unește lumea”.

Puteți găsi evenimentele care au loc în România la următorul link: http://www.worldspaceweek.org/events/event-list/?start=700 (tabelul este constant actualizat , navigați pe paginile următoare pentru a găsi toate evenimentele din România)

Despre World Space Week

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat în 1999 că Săptămâna Mondială a Spațiului va avea loc în fiecare an în aceeași perioadă: 4 – 10 octombrie, aceste date marcând două evenimente: 4 octombrie 1957 – lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului şi 10 octombrie 1967 – Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.

Evenimentul Săptămâna Mondială a Spațiului este coordonat de către Organizația Națiunilor Unite, cu sprijinul World Space Week Association (WSWA). WSWA conduce o echipă globală de Coordonatori Naționali, care promovează celebrarea Săptămânii Mondiale a Spațiului în propriile țări. În România evenimentul este coordonat de către Agenția Spațială Română (ROSA).

Credit imagine: WSW