A fost publicat programul Conferinței Big Data from Space, organizată cu sprijinul ROSA și UPB
7, May 2021

Programul complet al Conferinței Big Data from Space, ce va avea loc în perioada 18-20 Mai, a fost publicat online.

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, va susține discursul de bun-venit în debutul conferinței organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA), Joint Research Centre JRC (Comisia Europeană) și Centrul pentru Sateliți al Uniunii Europene (SatCen), cu sprijinul ROSA și al Universității Politehnica din București (UPB). La sesiunea de deschidere a conferinței vor lua cuvântul Josef Aschbacher — director general al ESA, Stephen Quest — director general al JRC și Sorin Ducaru — director general SatCen.

Ediția online din 2021 a conferinței Big Data from Space va pune accentul pe perspectivele oferite de Big Data din domeniul spațial și în același timp pe utilizarea acestora pentru a face previziuni. Previziunile bazate pe date științifice devin din ce în ce mai importante având în vedere ritmul în care lumea se schimbă, pentru că domeniul spațial nu ne ajută doar să înțelegem ce se întâmplă în afara Pământului, ci și ce se întâmplă pe planeta noastră.

Pe lângă algoritmii de predicție, conferința Big Data from Space 2021 va aduce în discuție teme legate de știință, tehnologii folosite pentru analiza în timp real a datelor, securitate, apărare și dezvoltarea inteligenței artificiale, internetul cuantic și criptarea cuantică.

Inițial, conferința ar fi urmat să fie găzduită de Universitatea Politehnica din București, dar va avea loc online.

Mai multe detalii despre conferință pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: Big Data from Space