A cincea ediție a programului anual ESA ‘Summer of Code în Space’ dedicat studenţilor la programare
27, March 2015

Agenția Spațială Europeană (ESA) a lansat Summer of Code în Space (SOCIS), un program anual dedicat elevilor dezvoltatori de software din statele membre ale ESA. Participanţii câștigători vor fi plătiţi pentru a dezvolta un software inovator open-source pentru proiecte spațiale și vor avea șansa de a lucra la proiectul lor pe durata verii.

Primul pas al programului SOCIS este contactarea de către ESA a organizațiilor de mentorat, care au în curs de dezvoltare software gratuit, open-source pentru sectorul spațial. Mentorii propun idei pentru îmbunătățirea software-ul lor sau chiar pentru crearea unuia complet nou bazat pe elementele constitutive existente. ESA va selecta apoi între 20 și 25 de proiecte de software şi va deschide un apel pentru studenții din toate statele membre ale ESA.

Lista celor 23 de proiecte selectate în cadrul ediţiei din 2015 este disponibilă aici.

Studenții care sunt interesați de un anumit proiect pot trimite o cerere la ESA prin care să propună obiective tehnice clare, realizabile, pe care îşi doresc să le îndeplinească. Înscrierile se pot face până pe 30 aprilie 2015 prin completarea formularului online, care este disponibil aici.

ESA va aduce ulterior la un loc studenţii împreună cu mentorii lor, iar fiecare student va fi plătit pentru munca sa.

O primă bursă de 1000 de euro este prevăzută la începutul perioadei de codare. Dacă proiectul are succes, după trei luni de muncă, studenții vor primi o subvenție suplimentară în valoare de 3000 de euro. Perioada de codare se întinde de obicei din iunie până în septembrie.

Pentru mai multe informații sau pentru înscriere, vizitați pagina SOCIS.

Credit imagine: ESA