Înscrieri deschise pentru competiția myEUspace 2021
2, September 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la competiția myEUspace, eveniment ce face parte din inițiativa CASSINI a Comisiei Europene. Vor fi 54 de echipe premiate, iar fondul total de premiere este de 1 milion de euro. Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie 2021.

Competiția are drept obiectiv sprijinirea dezvoltării soluțiilor comerciale inovatoare – cum ar fi aplicațiile mobile sau soluțiile bazate pe hardware, ca de exemplu dispozitivele portabile, soluțiile de gestionare și urmărire a activelor, robotică etc. – care utilizează date spațiale ale UE de la Galileo și / sau Copernicus. Echipele participante vor fi îndrumate de către experți, își vor transforma ideea într-o afacere de succes și vor obține partea lor din fondul de premiere de 1 milion de euro.

De la smart mobility și mediu până la agricultură și urmărire, de la soluții cuantice la soluții pentru consumatori – fiecare echipă va propune o soluție care vizează unul dintre aceste domenii inovatoare.

Competiția se va desfășura pe două direcții:

Direcția 1: De la idee la validare prototip/client

Echipelor li se cere să-și transforme ideea teoretică într-o versiune prototip / beta a produsului lor, să-și definească valoarea propunerii și să exploreze Problem-Solution Fit pe baza unui test de validare într-un mediu relevant.

Direcția 2: De la prototip la Produs/ Intrarea pe piață

Echipelor li se cere să își aducă prototipul / versiunea beta la un Produs Minim Viabil – Minimum Viable Product (MVP), să atingă un stadiu funcțional fiind disponibil pentru comercializare, și să dezvolte o propunere de valoare care îndeplinește Fit-Market-Fit.

Mai multe detalii despre competiție și agenda de desfășurare sunt disponibile aici.

Credit imagine: EUSPA