Finaliștii Competiției de Rovere Exo-RO se pregătesc de start
29, January 2021

Etapa de preselecție a Competiției Naționale de Rovere Exo-RO 2020-2021 s-a încheiat. Opt echipe se vor întrece în finala ce va avea loc în perioada 9 martie –14 martie 2021. Le mulțumim tuturor echipelor care s-au înscris în concurs și le urăm succes echipelor aliniate la start.

Evenimentul este organizat de către Agenţia Spaţială Română (ROSA) în sinergie cu Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială – ESERO România şi le va oferi elevilor de liceu ocazia de a învăţa în mod practic şi de a se familiariza cu metodologia de cercetare ştiinţifică, de a-şi însuşi concepte noi, de a aprofunda sau consolida cunoștințe de tehnologie și programare şi, nu în ultimul rând, de a învăţa importanța coordonării şi a lucrului în echipă. Toate acestea vor avea lor printr-o abordare de tip hibrid a învățării combinând activitățile desfășurate în școală cu activitățile desfășurate la distanță.

 

 

Juriul a decis pe baza criteriilor de evaluare să trimită în etapa finală următoarele echipe:

  1. Rover the hills de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București
  2. Sentinel de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Vâlcea
  3. Mikó de la Liceul „ Székely Mikó” Sfântul Gheorghe din Covasna
  4. GRASP de la Colegiul Național „Alexandru cel Bun” Gura Humorului din Suceava
  5. MaxiTehnicus de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov
  6. CoderDojo Oradea Space Robotics de la CoderDojo Oradea din Bihor
  7. Helios de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Fine Arts High School din Arad
  8. Black Sea Rov de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Ȋn etapa finală a competiţiei de rovere Exo-RO, cele opt echipe selectate vor avea la dispoziţie perioada 25 ianuarie – 8 martie 2021 pentru a construi roverul propus în formularul de înscriere, respectând toate fazele tipice ale unui proiect de robotică, de la selectarea obiectivelor, proiectarea şi integrarea componentelor, până la testarea sistemului în final.

Echipele proiectează roverele, le construiesc și le trimit către juriu. Acestea vor fi lansate pe un traseu impus cu o lungime de maximum 30 de metri într-o locație ofertantă din punct de vedere al peisajului. În edițiile anterioare roverele au explorat vulcani noroioși la Buzău, mediul subteran la Bacău și un mediu acvatic la Timișoara.

Mai multe detalii despre calendarul competiției pot fi accesate în acest articolarticol.

Credit imagine: ESERO RO