Astăzi începe EU Space Week
7, December 2020

EU Space Week are loc în perioada 7-12 decembrie 2020. Participanții încă se pot înscrie pentru a participa la participa la sesiunile plenare, la discuțiile de grup și la sesiunile de networking. Săptămâna spațială europeană este un eveniment adresat persoanelor care doresc să fie la curent cu evoluția și tendințele din ecosistemul spațial al UE.

Evenimentul este de interes pentru factorii de decizie politică, reprezentanții autorităților publice, start-up-uri, investitori în sau utilizatorii de tehnologie spațială. Cele cinci zile ale evenimentului vor conține sesiuni plenare, discuții de grup, ceremonii de premiere și discursuri ale unor actori importanți din domeniul spațial.

„În cadrul Agenției Europeane GNSS, misiunea noastră este de a aduce beneficiile sistemului european GNSS utilizatorilor. Săptămâna spațială a UE oferă comunității spațiale oportunitatea de a înțelege cum utilizează companiile europene domeniul spațial pentru a se dezvolta și a inova în afaceri”, a declarat directorul executiv al GSA, Rodrigo da Costa.

Anul acesta, evenimentul debutează cu o plenară dedicată platformei de consultare a utilizatorilor — User Consultation Platform —, prin intermediul căreia utilizatorii din 12 segmente de piață își prezintă nevoile și cerințele, sprijinind evoluția programului spațial și a serviciilor pe care le oferă, inclusiv, pentru prima dată, a componentei Copernicus. În prima zi, va mai avea loc o sesiune de informare privind programul Copernicus, o discuție despre promovarea Programului Spațial al UE și o serie de pitch-uri de la câștigători la Galileo Masters și Copernicus Masters.

Pentru înregistrare și participare, vă rugăm să accesați acest link.

Sursă imagine: GSA