Înscrieri deschise pentru concursul Copernicus Masters 2020
9, April 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită companiile să se înscrie la concursul Copernicus Masters 2020, care premiază ideile și aplicațiile inovatoare, bazate pe datele de observare a Pământului, pentru a răspunde problemelor cu care se confruntă companiile și societatea. Termenul limită pentru înscrieri este 30 iunie 2020.

Programul european Copernicus oferă gratuit și în timp real date ce pot contribui la găsirea unor soluții pentru cele mai importante provocări ale societății. Volumul mare de date prezintă un potențial ridicat pentru companii, antreprenori și startup-uri în identificarea unor soluții sustenabile.

Copernicus Masters este cel mai important concurs de inovare în domeniul Observării Pământului. Începând cu anul 2011, Agenția Spațială Europeană (ESA) și compania germană AZO au organizat concursul Copernicus Masters anual, pentru a inspira și ajuta antreprenorii să pătrundă pe piață cu inovațiile lor.

Până pe 30 iunie, participanți pot propune modalități inovative de a folosi date de observarea Pământului, în mai multe domenii.

Pe lângă premiile în bani, câștigătorii vor primi acces la o rețea internațională a celor mai importante organizații din domeniul Observării Pământului, calupuri de date obținute prin satelit și sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, în valoare totală de peste 550.000 de euro. Marele câștigător va primi în plus un premiu în bani de 10.000 de euro.

Mai multe detalii despre competiție pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: AZO