Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români la ediția din 2019 a cursului “Ladybird Guide to Space craft Operations”, organizat de Biroul pentru Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) între 3 – 6 septembrie, la Centrul de Educație și Pregătire al Academiei ESA din ESEC-Galaxia, Transinne, Belgia. Aplicațiile sunt primite până pe 16 iulie 2019 (ora 23:59 CET, 00:59 ora locală a României).
Biroul ESA pentru Educație oferă unui număr de 30 de studenți oportunitatea de a participa din nou la acest curs și de a învăța despre fascinanta lume a operațiunilor spațiale. Cursul va demonstra studenților modul în care „manevrarea” unei nave spațiale diferă de proiectarea ei. Când vine vorba despre o navă spațială, lansarea ei atrage toată atenția. Odată aflată pe orbită, avem tendința de a fi interesați din nou de ea atunci când satelitul vine cu un rezultat extraordinar sau cu o imagine spactaculoasă. Dar nava spațială nu se întreține singură în tot acest timp.
Susținut de un expert al ESA de la Centrul European pentru Operațiuni Spațiale (ESOC), din Darmstadt, Germania, cursul va conține ore de predare, dar va pune accentul pe interacțiunea cu studenții.
„Dacă vă doriți să înțelegeți cu adevărat cum funcționează o navă spațială, atunci acesta este cursul potrivit. Programul trece prin toate subsistemele de așa manieră încât înțelegi legătura dintre toate componentele navei. Este oportunitatea perfectă pentru oricine este interesat să lucreze în industria spațială”, a spus un student la inginerie din România, care a participat la curs.
Studenții interesați să participe la curs trebuie să completeze acest formular, să trimită o scrisoare de motivație, CV-ul, o scrisoare de recomandare de la un reprezentant al facultății și o copie după fișa matricolă.
ESA va lua în considerare aplicațiile studenților care întrunesc următoarele condiții:
- au vârsta între 18 – 32 ani;
- sunt cetățeni ai unui Stat Membru ESA, Canada sau Slovenia; România este Stat Membru ESA;
- urmează cursuri de zi de licență, master sau doctorat în anul 2019-2020;
- studiază cursuri din domeniul ingineriei sau fizicii.
Studenții selectați vor beneficia de sponsorizare din partea ESA. Sponsorizarea va acoperi costurile de cazare și masă și până la 200 euro pentru transportul până în Belgia.
Mai multe detalii despre cursul de pregătire pot fi accesate aici.
Credit imagine: ESA