A treia ediție a evenimentului „European Space Generation Workshop” are loc la București
9, March 2018

Astăzi, 9 martie 2018, a început la București a treia ediție a evenimentului „European Space Generation Workshop”. Evenimentul care reunește tineri profesioniști și studenți cu activități în sectorul spațial este organizat sub tema „Un singur Spațiu, o singură Europă” și este găzduit de Facultatea de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnica din București.

Evenimentul regional desfășurat pe parcursul a două zile reunește studenți înscriși la programe de licență, masterat și doctorat, tineri profesioniști, experți, profesori, reprezentanți ai agențiilor spațiale și ai industriei spațiale, pentru a relaționa și a schimba informații.

Cei aproximativ 100 de delegați cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, din toată Europa, vor analiza provocările și oportunitățile relevante și viitoare ale sectorului spațial, cu scopul de a susține viitoarele inițiative de politici europene și globale, de a încuraja contribuția tinerilor în domeniul spațial și de a îmbunătății cooperarea transfrontalieră.

De la antreprenoriat în industria spațială la explorarea spațiului, apariția unor noi actori, sustenabilitate și aplicații, toate acestea reprezintă întrebări majore cu care se confruntă comunitatea domeniului spațial și nu numai și care vor fi abordate de participanți prin intermediul unei serii de workshop-uri, discuții și prezentări.

Agenția Spațială Română (ROSA) se numără printre sponsorii care au sprijinit workshop-urile.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând acest link.

Credit imagine: SGAC