Al treilea raport trimestrial de performanță cu privire la Galileo IS OS este acum disponibil
22, December 2017

Agenția Europeană GNSS (GSA) a publicat cel de-al treilea raport trimestrial de performanță pentru Serviciul Deschis Galileo lansat în cadrul Serviciilor Inițiale (IS OS) ce include informații despre statusul constelației Galileo. Acesta acoperă perioada cuprinsă între lunile iulie – septembrie 2017 și poate fi accesat online, pe portalul electronic GSC.

Documentul furnizează publicului cele mai noi informații despre performanțele înregistrate de Serviciul Deschis Galileo și are în vedere o serie de parametri, raportați la performanțele minime menționate în Documentul de Definire a Serviciului (OS SDD).

Serviciul Deschis Galileo reprezintă un serviciu gratuit, de larg consum, pentru poziționare, navigație și sincronizare, care poate fi utilizat de chipseturile compatibile cu sistemul Galileo, de exemplu, cele din telefoanele inteligente sau din sistemele de navigație instalate la bordul autovehiculelor. La fel ca în primele trimestre ale anului, performanțele înregistrate de Serviciul Deschis în cadrul Serviciilor Inițiale pentru cel de-al treilea trimestru din 2017 depășesc, în linii mari, cu mult performanțele minime menționate în Documentul de Definire a Serviciului.

Mai multe detalii sunt disponibile în raport.

Galileo este programul Uniunii Europene (UE) în domeniul Sistemelor Globale de Navigație prin Satelit (GNSS) și oferă cinci servicii: Serviciul Deschis, Serviciul Public Reglementat, Serviciul Comercial, Serviciul de Căutare și Salvare și contribuții la serviciul de monitorizare a integrității. Instituția principală responsabilă de implementarea programului Galileo este Comisia Europeană, însă Serviciile Inițiale sunt oferite prin intermediul Agenției Europene GNSS (GSA). Agenția Spațială Europeană (ESA) are ca responsabilitate principală lansarea constelației de sateliți și implementarea serviciilor tehnice pentru acest program.

Credit imagine: GSC