Apel pentru lucrări științifice la COSPAR 2018
8, August 2017

Cea de-a 42-a Adunare Științifică a Comitetului pentru Cercetare Spațială — COSPAR se va desfășura în Pasadena, California, în perioada 14 – 22 iulie 2018. Evenimentul va marca totodată și cea de-a 60-a aniversare de la constituirea COSPAR. Comitetul a fost înființat în 1958 cu scopul de a promova colaborarea internațională pentru cercetări științifice spațiale, România fiind membru din anul 1964. Apelul pentru lucrări științifice va fi deschis pe 19 august până pe data de 9 februarie 2018.

Peste 3000 de cercetători de top și lideri din domeniul spațial din peste 70 de țări sunt așteptați să participe la COSPAR 2018. Programul va include sesiuni științifice, discuții la mese rotunde, prezentarea celor mai noi rezultate, sesiuni de postere, prelegeri și întâlniri de business.

Pentru a listă detaliată a tematicilor pe care evenimentul urmărește să le acopere, accesați această pagină.

COSPAR este format astăzi din 42 de instituții științifice naționale, 13 asociații științifice internaționale și mii de membri asociați individuali. Printre obiectivele COSPAR se află susţinerea schimbului liber de rezultate, informaţii şi opinii în domeniul cercetării spațiale, precum și asigurarea unui forum deschis tuturor oamenilor de ştiinţă pentru discutarea problemelor care privesc cercetarea spaţială. Toate aceste obiective sunt îndeplinite prin organizarea de evenimente precum COSPAR 2018, dar și prin organizarea de simpozioane, conferinţe sau redactarea de publicaţii.

Mai multe informații despre COSPAR 2018 pot fi accesate aici.

Credit imagine: COSPAR