Apel deschis pentru înscrieri și participare la Conferința Big Data from Space (BiDS’17)
21, June 2017

În perioada 28 – 30 noiembrie 2017 va avea loc Conferința „Big Data from Space (BiDS’17)”, a treia ediție din seria de evenimente BiDS, la Toulouse, în Franța. Obiectivul acestei conferințe este să aducă la aceeași masă cercetătorii, inginerii, utilizatorii și furnizorii de infrastructură și servicii interesați de ”big data” în domeniul spațial. Înscrierile se pot face până la data de 31 iulie 2017.

Conferința BiDS’17 este organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene și Centrul pentru Sateliți al Uniunii Europene (SatCen). Centrul Național de Studii Spațiale (CNES) va fi gazda evenimentului. C. Văduva de la Universitatea Politehnica din București face parte din comitetului de program.

Înscrierea la BiDS’17 este un proces în doi pași. În prima etapă, cei interesați sunt invitați să trimită o lucrare de două pagini axată pe tema evenimentului. Principalele subiecte ce vor fi adresate în cadrul conferinței sunt legate de ciclul de viață al datelor și infrastructura, instrumentele și serviciile pentru gestionarea big data. În a doua etapă, lucrările vor fi evaluate prin procesul de „peer review”.

Mai multe detalii despre înscrierea și participarea la BiDS’17 sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA