Apel deschis pentru studenți – înscrieri pentru Competiția de Inginerie Concurentă
16, June 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să participe la Competiția de Inginerie Concurentă organizată de Academia ESA în perioada 12-15 septembrie 2017 la Centrul ESA de Pregătire și Invățare Academică. ESA va primi 22 de studenți din domeniile inginerie și fizică, cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA. Termenul limită pentru înscrieri este 24 iulie 2017.

În cadrul competiției desfășurate de Academia ESA, grupuri de studenți vor primi misiuni specifice pe care trebuie să le rezolve în patru zile folosind metoda Ingineriei Concurente.

Participanții vor avea ocazia să învețe despre abordarea Ingineriei Concurente și beneficiile acesteia și despre cum să utilizeze programul Open Concurrent Design Tool (OCDT). De asemenea, vor avea ocazia să învețe cum să evalueze fezabilitatea tehnică și financiară a unei misiuni spațiale.

ESA va acoperi costurile legate de cazare și masă, însă va oferi și o sumă de 200 de euro/persoană pentru cheltuielile de deplasare către Redu, Belgia pentru fiecare student ales.

Aflați mai multe despre procesul de înscriere de aici.

Credit imagine: ESA