Curs ESA de pregătire pentru studenți: asigurarea calității și siguranței produselor
3, April 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români înscriși la cursuri de masterat sau doctorat să participe la cursul de pregătire Asigurarea Calității și Siguranței Produselor, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA). Evenimentul are loc la Redu, în Belgia, în perioada 12 – 15 iunie 2017. Termenul limită de înscriere este 24 aprilie 2017.

Cursul organizat de ESA are ca scop pregătirea unei noi generații de ingineri specializați în Asigurarea Calității și Siguranței Produselor. Rolul acestora este vital în operațiunile misiunilor spațiale deoarece ei anticipează probleme și identifică posibile puncte slabe ale materialelor, componentelor mecanice și electrice, precum și a proceselor utilizate în funcționarea navelor spațiale și a lansatoarelor.

Cursul va avea loc în perioada 12 – 15 iunie 2017, la Centrul Redu al ESA, din Belgia. Acesta va fi structurat în mai multe module, urmând ca studenții să fie familiarizați cu domeniul.

Pentru a aplica la acest curs, studenții trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 18 – 32 ani și să fie înscriși la zi la cursuri de masterat sau doctorat unde studiază inginerie sau știință. Participanții trebuie să provină dintr-un Stat Membru sau Asociat ESA.

Studenții selectați vor primi o sponsorizare din partea ESA ce va acoperi costurile de cazare și masă. În același timp, aceștia vor beneficia și de o sponsorizare în valoare de maxim 200 euro pentru călătoria în Belgia.

Termenul limită de înscriere este 24 aprilie 2017. 

Mai multe detalii despre curs, dar și despre cerințele de înscriere sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA