Sentinel-1B va fi lansat pe 22 aprilie
21, April 2016

Sentinel-1B, cel de-al doilea satelit al misiunii Sentinel-1, va fi lansat pe data de 22 aprilie la ora 21:02 GMT. Lansarea va avea loc de pe portul spațial al Europei amplasat în Guiana Franceză. Evenimentul poate fi urmărit prin intermediul platformelor online.

Sateliții Sentinel au fost construiți pentru a oferi informații esențiale, utilizate în cadrul Programului Copernicus. Unul dintre obiectivele principale ale programului se referă la colectarea de informații utile pentru monitorizarea mediului înconjurător, pentru a înțelege schimbările climatice și a combate efectele ei și pentru a proteja viața.

Satelitul Sentinel-1A a fost lansat in 2014. De îndată ce ruda sa, Sentinel-1B va fi pe orbită, misiunea va putea să fotografieze orice loc de pe Pământ o data la fiecare șase zile.

Evenimentul va putea fi urmărit online, accesând acest link. Televiziunile care doresc să transmită live evenimentul pot găsi mai multe informații aici. Lansarea Sentinel-1B va fi prezentă și în spațiul social media, prin următoarele canale: Twitter – @ESA_EO, @ESAoperations, @ESA, hashtag #Sentinel1; Flickr – accesând acest link.

Credit imagine: ESA–Manuel Pedoussaut, 2016