Participați la Ziua Asteroidului, 30 iunie 2016
9, March 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) invită organizațiile din România să participe pe data de 30 iunie la un eveniment internațional, Ziua Asteroidului, organizat cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor de impact cu asteroizii și metodele prin care Pământul poate fi protejat.

Evenimentul a fost stabilit în acestă zi în amintirea impactului din Tunguska din 1908, cel mai mare impact din istoria recentă.

Organizațiile și instituțiile românești care doresc să participe la Ziua Asteroidului se pot înscrie la eveniment prin completarea unui formular în care vor oferi informații despre organizator, locul propus pentru desfășurarea evenimentului sau publicul căruia îi este adresat.

Activitățile propuse trebuie să atragă atenția asupra importanței domeniului apărării planetare și pot fi atât evenimente culturale, concerte, proiecții, cât și activități online. Deși Ziua Asteroidului este organizată pe data de 30 iunie, entitățile implicate pot stabili evenimentul și într-o altă zi.

De asemenea, organizatorii locali pot descărca materiale suport de pe site-ul oficial al Asteroid Day

Instituțiile din România care doresc să se implice în organizarea Zilei Asteroidului pot afla mai multe detalii la adresa de e-mail events@asteroidday.org. Din partea ROSA, persoana de contact este Virgiliu Pop, coordonator al Departamentului de Educație și manager ESERO România. (virgiliu punct pop @ rosa punct ro)

Credit imagine: Your Discovery Science/Asteroid Day