A șasea ediție a Conferinței Internaționale de Tehnici și Instrumente în Astrodinamică va avea loc între 14-17 martie 2016 în Germania
15, February 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) participă la organizarea celei de-a șasea ediție a Conferinței Internaționale de Tehnici și Instrumente în Astrodinamică (ICATT) care va avea loc între 14-17 martie 2016 în Darmstadt, Germania.

ICATT va oferi agențiilor, companiilor, organizațiilor, universităților și institutelor de cercetare un forum de excelență în domeniul astrodinamicii și al mecanicii pentru zbor spațial. Participanții sunt invitați să își expună cele mai noi instrumente și tehnici pentru a promova schimbul de idei și identificarea trendurilor și progreselor tehnologice necesare: provocările din domeniul astrodinamicii și mecanicii orbitale, stadiul instrumentelor, beneficiile și dezavantajele lor, perspectivele de viitor, etc.

Un alt punct central al conferinței este reprezentat de instrumentele software utilizate în astrodinamică. Participanții pot oferi demonstrații și tutoriale scurte. În plus, ca și în edițiile anterioare, ICATT va oferi o serie de cursuri teoretice oferite de experți din ramuri specifice ale astrodinamicii.

Evenimentul este organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA), NASA, Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA), Deutsches Zentrum für Luft und Raumfahrt (DLR) din Germania, Centre National d’Études Spatiales (CNES) din Franța, Agenția Spațială Italiană (ASI), Tsentralniy Aerogidrodinamicheskiy Institut (TsAGI) din Rusia, Agenția Spațială a Regatului Unit (UKSA) și de Agenția Spațială Română (ROSA).

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul conferinței.

Credit imagine: ICATT