Agenţia Spaţială Română (ROSA), decorată de Preşedintele României
2, December 2015

Agenţia Spaţială Romȃnă (ROSA) este onorată de înalta distincţie oferită de către Președintele României, Dl Klaus Iohannis, pe 1 decembrie 2015, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a oferit Agenției Spațiale Române (ROSA) Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofițer, categoria H “Cercetarea Științifică”, ca semn de apreciere deosebită pentru întreaga activitate a Agenției pe durata celor 20 de ani, aniversaţi pe 20 noiembrie a.c..

Instituţie cu recunoaştere internaţională, Agenţia Spaţială Română (ROSA) a fost felicitată de către Preşedintele României, Dl Klaus Iohannis, pentru eforturile în domeniile inovării şi cercetării ştiinţifice, arii fundamentale pentru dezvoltarea României. Astfel, ROSA a fost decorată în semn de apreciere deosebită pentru contribuţia semnificativă în coordonarea activităţilor naţionale de cercetare, aplicaţii spaţiale şi de securitate.

“Nu am vrut să treacă această sărbătoare naţională fără să onorez şi să pun în valoare meritul personal şi instituţional la consolidarea şi la propăşirea societăţii româneşti contemporane. […] Instituția dumneavoastră, care serbează 20 de ani de activitate, reprezintă un exponent foarte important al inovării românești. V-ați dovedit deja capacitatea de a aduce inovarea românească în comunitatea europeană și internațională prin informarea și sprijinirea organizațiilor din România pentru ca acestea să beneficieze de oportunitățile oferite de programele Agenției Spațiale Europene”, a declarat Dl Klaus Iohannis.

Alături de reprezentanţii Agenţiei Spaţiale Romȃne (ROSA) au fost decoraţi de către Preşedinte şi reprezentanţi de seamă din partea Academiei Române şi Radio France Internationale România, care, alături de ROSA, „au demonstrat, prin realizările lor, un efort susținut de a lucra pentru o Românie prosperă și puternică”, a completat șeful statului.

Ceremonie decorare ROSA 1

Credit imagini: Administraţia prezidenţială a României

Ceremonie decorare ROSA 3

Credit imagine: ROSA