PSInSAR
23, July 2014

TITLU PROIECT: Development and validation of PSInSAR processing chain for certification as Operational Service Provider — PSInSAR

Coordonator: Advanced Studies and Research Center (ASRC) 

Parteneri: Proiectul va fi dezvoltat de catre Advanced Studies and Research Center (ASRC) care va avea intreaga responsabilitate pentru implementarea activitatilor tehnice si a celor de management.

Perioada: Noiembrie 2012 – Noiembrie 2014

Director Proiect: Valentin Poncos

Echipa de proiect:

Descriere: 

In cadrul proiectului PSInAR, ASRC va dezvolta un lant de prelucrare PSI (Persistent Scatterer Interferometry) pentru monitorizarea deplasarii terenului, care include un element inovativ – modulul Smart Multi Looking.

Lantul de prelucrare PSI va fi si validat de Centrul Spatial German (DRL), in acord cu practicile curente de monitorizare definite in cadrul proiectului Terrafirma.

Procedura de validare este conceputa pentru a asigura utilizatorii finali ca vor primi rezultatele procesarii de date de la diferiti furnizori operationali de servicii, corespunzatoare din punct de vedere tehnic standardelor agreate, validate si comparabile sau chiar compatibile.

Proiectul Terrafirma, parte componenta a programului ESA Copernicus (fost GMES), are scopul de a detecta si de a monitoriza riscurile naturale (de scufundare sau ridicare, alunecari, deplasari seismice) si stabilitatea infrastructurii construite. Terrafirma furnizeaza produse de nivel 1 (masuratori), de nivel 2 (informatii ajutatoare si interpretarea rezultatelor) si de nivel 3 (modelarea procesului: hidrologic, seismic, de minerit si asa mai departe). Clintii acestor servicii sunt atat institutii publice, cat si private. Se asteapta ca rezultatele procesarii care sunt livrate de catre diferiti furnizatori operationali de servicii utilizatorilor finali sa fie respecte standardele tehnice in vigoare, sa fie validate si comparabile sau chiar compatibile. Din acest motiv, proiectul prevede inclusiv proiectarea unei proceduri de validare pentru furnizorii operationali de servicii care participa la implementarea proiectului.

Obiective:

Principalul obiectiv al proiectului PSInSAR este proiectarea, dezvoltarea, demonstrarea si validarea unui lant de prelucrare PSI (Persistent Scatterer Interferometry) pentru monitorizarea deplasarii terenului, cu scopul de a certifica ASRC ca OSP – Furnizor Operational de Servicii (Operational Service Provider).

Obiective specifice: Dezvoltarea unui lant de procesare PSI, conform cerintelor Terrafirma.

Activitati:

  • Etapa 1 – Indexare si analiza

Rezultate: Obiectivul principal al etapei este elaborarea unui design preliminar pentru lantul de prelucrare PSI.

  • Etapa 2 – Indexare si analiza. Arhitectura modelului PSInSAR. Implementarea modelului. Testarea si validarea modelului.

Rezultate: Obiectivul principal al etapei este elaborarea arhitecturii lantului de prelucrare PSI.

Contributii la obiectivele programului STAR:

Homepage: http://psi-insar.asrc.ro/