30 iunie 2019 este Ziua Asteroidului
28, June 2019

Pe 30 iunie este Ziua Internațională a Asteroidului, un eveniment recunoscut de Organizația Națiunilor Unite, ce are scopul de a atrage atenția asupra riscurilor de impact cu asteroizi și metodele prin care Pământul poate fi protejat. Evenimentul a fost stabilit în această zi în amintirea impactului unui asteroid cu Pământul produs în Tunguska, Siberia, în 1908, cel mai puternic din istoria recentă.

Evenimentele pentru Ziua Asteroidului vor include o transmisiune live, iar cosmonautul roman Dumitru Dorin Prunariu participă la sesiunea intitulată “With Love, from Russia & Space”. La sesiune vor participa cinci astronauți și cosmonauți care vor răspunde la întrebări precum “Care credeți că este viitorul explorării spațiale?”, “Ce sfaturi aveți pentru tinerii care doresc să devină astronauți?”. De asemenea, participanții vor împărtăși poveștile lor din “Star City” cu privire la antrenamente, lansări și reveniri pe Pământ.

2019 06 Dumitru-Dorin Prunariu small

Ziua Asteroidului este un program educațional și de conștientizare dinamic, menit să inspire lumea în privința asteroizilor, să explice rolul acestora în formarea Universului, cum le putem folosi resursele, cum pot asteroizii să faciliteze explorarea și cum ne putem proteja planeta de impacturile cu asteroizi. Ziua Asteroidului este un program coordonat de Asteroid Foundation, o organizație non-profit din Luxembourg.

Informații suplimentare sunt disponibile aici.

Credit imagine: Ziua Asteroidului