Şcoala de vară GEOSS 2011
15, April 2011

Scopul principal al școlii de vară din acest an este de a dobândi cunoștințe cu privire la utilizarea curentă a datelor EO și tehnici de cautare de date din imagini, care contribuie la prevenirea, monitorizarea și evaluarea impactului dezastrelor naturale sau provocate de om și de situații de criză.

Următoarele aspecte teoretice și practice vor fi abordate (o zi dedicata fiecare subiect, prezentări dimineața, Întrebări şi răspunsuri şi sesiuni de lucru practice în după-amiaza, o zi dedicată experienței in-situ):

– Răspuns de urgență în cadrul GMES și GEOSS; imagine de ansamblu asupra nevoilor utilizatorilor și cerințele de informare, bune practici și lecții învățate.
– Cartografiere rapidă pe baza SAR pentru situații de urgență – teorie și practică, experiența operațională.
– Infrastructură și monitorizare a teritoriului, folosind date SAR – metode și tehnici.
– Monitorizarea mediului marin (SAR și date optice) – fluxuri de lucru și produse de informare.

Această a doua ediție a școlii de vară se adresează în principal tinerilor cercetători, doctoranzi sau persoanelor implicate în activități operaționale în care sunt utilizate datele de observare a Pământului. Publicul țintă ideal ar fi format din aproximativ 20 de studenți din România și 20 din străinătate. Participanții vor fi selectați pe principiul primul venit – primul servit, luând în considerare și aspectele tehnice (trimiterea unui scurt CV este necesară).