Provocare Aerospațială pentru Studenți
9, noiembrie 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să participe la Competiția Aerospațială pentru Studenți 2016-2017, organizată de Clubul European de Astronauți, alături de parteneri industriali și instituționali.

Competiția le va da ocazia participanților de a se implica într-un studiu despre un vehicul suborbital cu echipaj uman. Studenții vor lucra la avionul suborbital alegându-și o temă precum propulsia, sistemele electronice de bord, aspecte legale și multe altele.

Cursul este împărțit în nouă pachete de lucru anuale:

WP1 – Aerodinamică și comenzi de zbor
WP2 – Structură și design
WP3 – Propulsie
WP4 – Planul general al cabinei
WP5 – Sisteme de bord
WP6 – Mentenanță
WP7 – Aspecte economice
WP8 – Aspecte legale
WP9 – Aspecte medicale

Studenții vor lucra pe echipe, organizate în funcție de domeniul de studiu al acestora și se vor bucura de o experiență unică care îi va apropia de domeniul aerospațial.

Echipele selectate vor avea la dispoziție cinci luni în care să lucreze la un proiect în urma căruia să prezinte și un raport asupra activității respective. Aceștia vor fi invitați la Ziua Suborbitală, unde își vor putea prezenta proiectele în fața organizatorilor acestui program. Cele mai bune prezentări vor fi premiate în cadrul spectacolului aviatic Le Bourget Paris Air Show.

Cei care doresc să se înscrie în acest program vor avea nevoie de un acord verbal din partea unui membru al facultății de care aparțin. Ulterior, va fi necesar să completeze un formular de înscriere, disponibil aici.

Este important ca studenții să selecteze unul dintre pachetele prezentate mai sus, dar și să trimită o scrisoare de intenție în care să își prezinte aptitudinile și motivația de a participa la competiție. Mai multe detalii despre acest aspect pot fi consultate aici.

Competiția se adresează studenților care studiază următoarele domenii:

– Inginerie mecanică;
– Inginerie aerospațială;
– Economie;
– Drept;
– Comunicare;
 – Design;
– Medicină.

Date importante ale programului

1 decembrie 2016 – termenul limită de înscriere
13 ianuarie 2017 – termenul limită pentru trimiterea rezumatelor
2 mai 2017 – termenul limită pentru trimiterea raportului și a afișului proiectului
8 iunie 2017 – Ziua Suborbitală
23 iunie 2017 – ceremonia de premiere

Persoanele care doresc să devină ambasadori ai programului pot afla mai multe detalii consultând site-ul oficial al evenimentului.

Alte detalii legate de competiție pot fi găsite aici.

Credit imagine: ACE