Pregătiri pentru al treilea satelit Sentinel-2
20, august 2021

Având primul satelit Copernicus Sentinel-2 pe orbită din 2015 și al doilea din 2017, inginerii sunt ocupați să pregătească următoarea pereche a misiunii care să preia în cele din urmă furnizarea imaginilor pentru o multitudine de aplicații, de la securitatea alimentară până la monitorizarea scăderii gheții Pământului. Programat pentru lansare la începutul anului 2024, Sentinel-2C tocmai a început un program strict de testare de cinci luni pentru a se asigura că este potrivit pentru viața sa în spațiu.

Sateliții Sentinel-2 poartă fiecare un aparat de fotografiat multispectral inovator de înaltă rezoluție, care, combinat cu aria lor de 290 km lățime și timpii frecvenți de revizuire, oferă vederi fără precedent asupra Pământului.

În principal misiunea oferă informații pentru practicile agricole și pentru abordarea problemei globale a securității alimentare. Aceste date sunt deosebit de importante pentru predicția eficientă a randamentului și a aplicațiilor legate de vegetația Pământului.

Cu toate acestea, în ultimii șase ani, aceste date ale misiunii au fost, de asemenea, utilizate pentru a monitoriza schimbările în straturile de gheață și ghețarii, eroziunea de coastă, defrișările, terenurile arse rezultate din incendii, poluarea în lacuri și ape de coastă și multe altele.

Misiunea se bazează pe o constelație de doi sateliți identici pe aceeași orbită, la o distanță de 180 ° pentru a avea o acoperire optimă și a livra date. Așadar, când Sentinel-2A se va retrage, Sentinel-2C va fi acolo pentru a-i lua locul, iar în cele din urmă Sentinel-2D îl va înlocui pe Sentinel-2B.

Această asociere garantează continuarea livrării datelor pe care se bazează acum mulți utilizatori ai Serviciilor Copernicus.

Având o misiune atât de importantă în față, este esențial ca următorul satelit Sentinel-2 de lansat, Sentinel-2C, să fie testat temeinic. Inginerii de la Airbus Defense and Space din Friedrichshafen, Germania, au petrecut ultimele patru luni finalizand construcția satelitului prin integrarea instrumentului său multispectral de imagistică atât de important și l-au transportat acum la facilitățile IABG din Ottobrunn. Având în vedere restricțiile impuse de pandemia Covid, acest lucru nu a fost deloc ușor.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: IABG