Apel deschis pentru studenți pentru două workshop-uri de inginerie concurentă în cadrul ESA
19, decembrie 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români din domeniile inginerie și fizică să se înscrie la unul dintre cele doua workshop-uri de Inginerie Concurentă organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA), ce vor avea loc în perioada 20 – 23 februarie și 1 – 4 mai 2018. Temenul limită pentru înscrieri este 5 ianuarie 2018.

Workshop-urile vor avea loc la Centrul ESA de Pregătire și Invățare Academică din Belgia, o unitate special creată în scopuri educaționale. Accesul în acest centru oferă studenților oportunitatea de a-și completa cunoștințele pe care le acumulează la facultate prin familiarizarea cu metoda ingineriei concurente. În comparație cu metodele de design tradiționale, în ingineria concurentă toate subsistemele proiectului sunt realizate în paralel, ceea ce conduce la reducerea timpului de proiectare.

În cadrul workshop-urilor, studenții vor învăța despre ingineria concurentă și beneficiile acesteia, sub îndrumarea experților ESA. Aceștia vor utiliza programul Open Concurrent Design Tool (OCDT).

Cei 44 de studenți vor fi împărțiți în grupuri a câte doi sau trei membri și vor acoperi următoarele discipline: structura și mecanisme, configurație, alimentare, termal, AOCS, propulsie, optică / senzori, analiza traiectoriei și managementul comunicațiilor / datelor.

Cei care-și doresc să aplice ar trebui să întrunească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA, să fie înscriși la cursuri de zi la masterat sau doctorat (iar absolvirea să nu aibă loc înainte de workshop) și să studieze un subiect ce ține de inginerie sau fizică.

ESA va acoperi costurile legate de cazare și masă, însă va oferi și o sumă de 200 de euro pentru cheltuielile de deplasare către Redu, Belgia, pentru fiecare student selectat.

Mai multe detalii despre structura workshop-urilor și despre procesul de înscriere pot fi accesate aici.

Credit imagine: ESA