Europa deschide noi oportunități pentru serviciile comerciale
7, ianuarie 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită entitățile din sectorul privat să participe la activitățile Europei din vecinătatea orbitală a Pământului și să furnizeze servicii pe o piață aflată în dezvoltare. Termenul limită pentru depunerea rezumatului executiv este 28 ianuarie 2022. Răspunsul complet trebuie trimis până la 31 martie 2022.

Aceste servicii comerciale s-ar suprapune cu sfârșitul duratei de viață a Stației Spațiale Internaționale, care se așteaptă să-și oprească operațiunile cel mai probabil la începutul anilor 2030. Solicitarea este în conformitate cu strategia ESA de a crea noi oportunități comerciale pentru o prezență europeană susținută pe orbita terestră joasă după retragerea Stației Spațiale.

ESA își pregătește viitoarele activități sub conceptul „SciHab”(Știință și Habitat) – o platformă orbitală administrată de om, ce are un design modular și este deschisă serviciilor comerciale.

ESA consideră că acest concept SciHab, combinat cu noile capacități de transport ar permite Europei să dețină un grad ridicat de autonomie strategică și conducere.

Solicitarea de Informații (RFI) este deschisă cererilor entităților din sectorul privat ce au sediul în Statele Membre ESA. Este încurajată participarea furnizorilor non-europeni la consorții conduse de Europa și la parteneriate între industrii pentru viitoarele infrastructuri pe orbita terestră joasă.

Mai multe detalii despre Solicitarea de informații (RFI) pentru Servicii pentru Explorarea Umană a Spațiului – Îndeplinirea viitoarelor obiective ale Misiunii ESA de Cercetare și Astronauți pe orbita terestră joasă și dincolo de ea găsiți aici

Citiți mai multe aici

Credit imagine: ESA