Galileo Second Generation Industry Day 2021
2, septembrie 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați pe 7 septembrie la evenimentul online din acest an al Galileo Second Generation Industry Day, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) în colaborare cu Comisia Europeană și Agenția Uniunii Europene pentru Programul Spațial. Participanții se pot înscrie până pe 3 septembrie.

Acest eveniment reprezintă o etapă importantă pentru implementarea viitoare a capacităților generației a doua de sateliți Galileo (G2) și va reprezenta harta achizițiilor G2 care vor fi inițiate începând cu septembrie 2021.

Primele lansări ale sateliților G2 vor avea loc la jumătatea acestui deceniu, aceștia fiind mult mai mari decât sateliții Galileo existenți și reprezentând un pas înainte important din punct de vedere tehnic.

Informațiile din cadrul G2 Industry Day se vor concentra pe achizițiile de sistem G2, segmentul la sol și sisteme de testare, esențiale pentru calificarea cu succes, lansarea și validarea pe orbită a primilor sateliți G2 și a capacității sistemului.

Mai multe detalii despre Galileo Second Generation Industry Day 2021 găsiți aici.

Credit imagine: ESA-P. Carril