Selecție deschisă pentru astronauți ESA
31, martie 2021

Selecția din 2021 pentru astronauți ESA a început! Sunt încurajați să se înscrie candidați calificați de toate genurile. Cetățenii români pot aplica. Procesul de selecție se derulează între 31 martie și 28 mai 2021 și toate candidaturile trebuie depuse prin site-ul web ESA Careers în decursul acestor opt săptămâni.

După acest termen de depunere a candidaturilor, ESA va începe un proces de selecție desfășurat în șase etape. Candidații selectați vor fi nominalizați în octombrie 2022.

Perioada de înscriere s-a prelungit până pe 18 iunie. Mai multe detalii aici.

Informații suplimentare despre posturile vacante, precum și despre procesul de selecție a astronauților ESA și despre instruirea acestora sunt disponibile online la adresa esa.int/yourwaytospace. Agentia Spațială Română (ROSA) menține o pagină cu un sumar al celor mai importe resurse aici.

Evenimentele viitoare vor fi anunțate pe calendarul de lansare și calendarul de evenimente la adresa ESA Newsroom.

Puteți urmări actualizări pe canalele social media ESA: Twitter: @ESA si @ESA_Romania, Instagram: Europeanspaceagency, Facebook: EuropeanSpaceAgency, YouTube: ESA, LinkedIn: European-Space-Agency, precum și pe paginile de Facebook ale Agenției Spațiale Române (ROSA), în română și în engleză.

Hashtag-uri oficiale: #YourWayToSpace #ESArecruits #DestinațiaSpațiu

Credit imagine: ESA