Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, membru în consiliul director al Asociației Săptămâna Mondială a Spațiului
18, noiembrie 2020

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso a devenit membru în consiliul director al Asociației Săptămânii Mondiale a Spațiului. România mai este reprezentată în consiliu și de președintele de onoare al ROSA, Dumitru Dorin Prunariu.

Asociația sprijină Organizația Națiunilor Unite în organizarea Săptămânii Mondiale a Spațiului, o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei.

Săptămâna Mondială a Spațiului constă în evenimente de educație spațială și informare susținute de agenții spațiale, companii aerospatiale, școli, planetarii, muzee și cluburi de astronomie din întreaga lume. Tema anului 2020 a fost „Sateliții ne îmbunătățesc viața”.

Săptămâna Mondială a Spațiului este celebrată încă din anul 1999, când Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat că evenimentul va avea loc în fiecare an în aceeași perioadă: 4 – 10 octombrie, aceste date marcând două momente cheie: 4 octombrie 1957 — lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului şi 10 octombrie 1967 — Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.

În România, Agenția Spațială Română (ROSA) este promotorul campaniei.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați site-ul Săptămânii Mondiale a Spațiului.

Sursă imagine: WSW