Înscrieri deschise pentru primul curs ESA Academy Clean Space Training
19, decembrie 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită masteranzi și doctoranzi ce au cunoștințe fundamentale de proiectare a sistemelor spațiale să participe la ediția pilot a cursului Clean Space, pe tema ecologiei spațiale, organizat de ESA Academy. Înscrierile sunt deschise până la data de 5 ianuarie 2020.

Aceasta este o oportunitate excepțională pentru studenți de a-și completa studiile inginerești cu o perspectivă unică asupra viitoarelor misiuni spațiale, oferindu-le o rampă de lansare pentru a deveni următoarea generație de vârf în domeniul ingineriei spațiale. Formarea se desfășoară în perioada 11-14 februarie 2020 în Transinne, Belgia,

Cursul inaugural de pregătire în domeniul ecologiei spațiale va oferi studenților o perspectivă valoroasă despre impactul asupra mediului pe întregul ciclu de viață al unei misiuni spațiale. Prelegerile se vor concentra pe modul de proiectare a unui satelit care nu va genera deșeuri; va elimina sateliții defecți și resturile de pe orbită și va fi ecologic. Studenții vor întreprinde chiar proiecte de grup pentru a învăța cum să proiecteze un satelit ecologic.

Pentru a participa, studenții trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 32 de ani; să fie înscriși la master sau doctorat într-un domeniu de inginerie și să aibă cunoștințe de bază despre proiectarea sistemelor spațiale.

Mai multe detalii, precum și informații despre procedura de înscrieri sunt disponibile la acest link.

2019 12 Clean my space B

Credit imagini: ESA