Înscrieri deschise pentru CubeSats Hands-On Training Week 2019
23, iulie 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să aplice la a doua ediție a cursului de instruire „CubeSats Hands-On Training Week” al Academiei ESA, care va avea loc în perioada 16 – 20 septembrie 2019, la Centrul de Educație și Pregătire al Academiei ESA din ESEC-Galaxia, Belgia. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 2 august 2019, ora 23:59 CEST (00:59 ora României).

Această săptămână de instruire este o oportunitate extraordinară pentru studenți de a dobândi experiență practică cu sateliți și de a pune în aplicare cunoștințele teoretice obținute la cursuri.

În timpul sesiunilor de laborator, studenții vor avea oportunitatea să lucreze în grupe formate din două sau trei persoane la experimente pe sateliți educaționali. Înainte de a veni la ESEC-Galaxia, studenții selectați vor trebui să parcurgă câteva activități preliminare (parcurgere material și exerciții) pentru nu mai mult de cinci ore astfel încât să fie bine pregătiți pentru săptămâna de instruire.

Studenții vor fi evaluați pe parcursul săptămânii și, după finalizarea cursului, vor primi un certificat și un transcript al cursului, care le vor permite să solicite credite ECTS de la universitățile lor.

Pentru a fi eligibili, studenții trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta între 18 și 32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru ESA, Canada sau Slovenia, să urmeze cursuri de licență, masterat sau doctorat la o universitate (să nu absolve înainte de săptămâna de pregătire) și să studieze un domeniu de inginerie.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA, care va suporta costul cazării și al meselor, precum și o sumă de 200 de euro pentru deplasarea în Belgia.

Informații suplimentare sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA