Competiția Space for Youth
6, martie 2019

Studenții și tinerii profesioniști români sunt invitați să participe la Competiția „Space for Youth”, organizată de Biroul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spaţiale (UNOOSA), împreună cu Consiliul Consultativ al Generației Spațiale (SGAC), în cadrul strategiei Youth 2030. Competiția este deschisă până pe 22 martie 2019.

În septembrie 2018, Secretarul General al ONU a lansat strategia Youth 2030, pentru a recunoaște contribuția pozitivă a tinerilor ca agenți ai schimbării.

Pentru a susține principala prioritate a strategiei Youth 2030, respectiv ”Angajament, Participare și Promovare pentru Amplificarea vocilor tinerilor în vederea promovării unei lumi pașnice, juste și durabile”, UNOOSA a decis să lanseze Competiția „Space for Youth” împreună cu Consiliul Consultativ al Generației Spațiale.

Competiția este organizată în două runde. Pentru prima rundă, participanții trebuie să aleagă unul dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, pe care să își axeze candidatura ce va lua forma unui material video care răspunde la câteva întrebări. Pentru cea de-a doua rundă, participanții selectați vor depune o lucrare în care vor dezvolta întrebările din prima rundă.

Concursul este deschis tuturor studenților și tinerilor profesioniști din orice Stat Membru al Națiunilor Unite. Toți participanții trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 35 de ani inclusiv.

Mai multe informații sunt disponibile accesând acest link.

Credit imagine: UNOOSA